Vi erbjuder arbetsträning inom en rad olika områden. Med lång erfarenhet, god kompetens och omfattande handledning kan du alltid känna dig trygg hos oss. Oavsett om du vet vad ditt slutmål är, eller om du fortfarande funderar över vad du vill arbeta med, så har vi alla möjligheter tillbaka till arbetslivet.

Butik

I vår second hand butik jobbar vi med att sortera, prismärka och pynta så det ser fint ut i butiken. Man får också möjlighet att pröva på att arbeta i kassan – vi har samma moderna kassasystem som de flesta butiker använder idag.

Utemiljö

Vi sköter om ett större område i Skönsberg och utför därtill uppdrag åt såväl företag som privatpersoner. Här arbetar du bl.a med att klippa gräs, skotta snö och plocka skräp.

Städ

När du följer med städteamet får du möjlighet att testa på hemstäd och flyttstäd i Sundsvall med omnejd.

Administration

På datasalen erbjuder vi flera olika typer av utbildningar – du kan bl.a lära dig Office-paketet samt träna på körkortsteori. Det finns också möjlighet att få hjälp med dina jobbansökningshandlingar. Utöver detta har vi även ett litet tryckeri där vi tillverkar fotoförstoringar, canvastavlor, gatupratare, studentskyltar mm.

Transport

På lastbilen arbetar vi med att hämta gåvor till butiken, hjälpa människor att flytta och tömma dödsbon. Du åker med rutinerad personal och hjälper till att flytta och bära efter egen förmåga.

Snickeri/
Verkstad:

I vårt snickeri reparerar och renoverar vi möbler som sedan säljs i butiken. Vi kommer även inom en snar framtid att producera egna varor.

Syrum:

I vår textilverkstad tillverkar vi egna textilkassar, kläder, inredningsdetaljer, örngott, bordstabletter mm. Här får du pröva på att både sticka och virka, allt material som används i produktionen är dessutom återvunnet.